svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Kārtainā mīkla

Kādu laiku meklēju  kārtainās mīklas recepti un esmu gandarīta,ka ir izdevies atrast šo recepti.:))

Nepieciešamās sastāvdaļas:
250 g miltu
5 g smalkā sāls
125 ml ūdens
180 g sviesta
40 g miltu (mīklas rullēšanai)

Pagatavošana:
1. Izsijā miltus caur sietu tieši uz darba virsmas vai palielā bļodā. Izsijā tā, lai veidojas  „vulkāna” forma ar bedrīti augšpusē.
2. Miltiem pievieno sāli un ūdeni. Ar pirkstu galiem intensīvi jauc ūdeni un miltus, līdz visi milti ir uzsūkuši ūdeni. Kad masa vairs „neplūst”, ātri mīklu savāc kopā, bet izvairies no mīcīšanas. Pēc iespējas mazāk mīklu apstrādā. Atkarībā no miltu kvalitātes dažreiz ir nepieciešams mazliet vairāk ūdens, nekā rakstīts receptē.
3. No mīklas izveido bumbiņu, mazliet apber ar miltiem un ar nazi iegriez krustu apmēram 2 cm biezumā.Tas tādēļ, lai mīkla nebūtu pārāk elastīga. Bumbu ietin pārtikas plēvē un ieliec vēsumā uz apmēram 20–30 minūtēm.
4. Ar roku vai mīklas ruļļa palīdzību uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, sviestu padari mīkstāku un padevīgāku. No sviesta izveido kvadrātveida formu apmēram 1–1,5 cm biezumā.
5. Sāc mīklas rullēšanu – iespējamas vairākas tehnikas .
 !!!Izmantoju to,kas ir orģināreceptē tik ar nelielām korekcijām.
Izrullēju,ko līdzīgu zvaigznes formai,pa vidu ievietoju sviestu,saloku stariņus un izrullēju. Protams,apakšā ir jābūt miltiem.(var ieskatīties-http://uwagatavo.wordpress.com/2010/03/31/kartaina-mikla/ )
Mīklu izrullē normāli un veido visu, kas nepieciešams – Napoleona tipa kūku, kruasānus utt.


Orģinārecepte: http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/piedevas/recipe.php?id=18669 Šai interneta portālā ir dažas patiešām gardas receptes.
Neesmu vel pamēģinājusi,bet labprāt pamēģinātu kārtaino mīklu pēc šīs receptes-http://uwagatavo.wordpress.com/2010/03/31/kartaina-mikla/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru