trešdiena, 2011. gada 10. augusts

Marcipāna masa

 Marcipāna cepumiem bija nepieciešama marcipāna masa ,tādēļ tika meklets risinājums. Un šī recepte bija pašā reizē.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
1.250 g samaltas mandeles
2.250 g izsijāts pūdercukurs
3.1-2 olu baltums
4.mazliet citrona sula
5.daži pilieni mandeļu esence
Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un nedaudz patur, lai nonāk nost miziņa. Mandeles samaļ. Pievieno pūdercukuru, olu baltumu, mazliet citrona sulas, dažas piles mandeļu esences un sajauc marcipāna masu.

Orģinālrecepte- http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/glazuras-pildijumi/glazuras/marcipana-masa/ Paldies autorei par šo receptīti!

Neliela  atkāpe-priekš marcipāna cepumiem visu daudzumu dalīju uz 4,jo bija vajadzīgi tik 30 grami.
Nezinu,kā ir pareizi,vai ir jāpatur ledusskapī(ietīta masa pārtikas plēvē),lai atdziest vai var ietot uzreiz? Abejādi mēģināju,un likās,ka rezultāts nemainās!:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru