trešdiena, 2011. gada 10. augusts

Tilapijas sacepums

Ik palaikam gatavoju no zivs kautko un šoreiz nolēmu paeksperimentēt ar saldētu Tilapijas fileju.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
1. viena saldēta tilapiju fileju paka
2. siers
3. tomāti
4. citrons
5. sīpols
6. šampinjoni
7. citronpipari, melnie pipari, sāls
     zaļumi

Darba gaita:
1. atsaldēju zivi
2. nosusinu lieko ūdeni un sagriežu mazākos gabalos zivs fileju
3. pagatavoju marinādi zivij-pusi sīpola notīru un smalki sarīvēju;pievienoju pusi izspiesta citrona sīpolam.
4. katru gabaliņu nepieciešams apviļāt sagatavotajā marinādē,un kārtojam uz šķīvja tos,pārlejam ar atlikušo marinādi.Pārklājam ar pārtikas plēvi un uz 1stundu ieliekam ledusskapī.
* pēdējās pustundas laikā,kad zivs vel ir ledusskapī varam sagatavot visu nepieciešamo sacepumam
5. sasmalcinu lokus,dilles,pētersīļus
6. blanšēju tomātus un nomizoju tos,bet vel negriežu ripiņās
7.sarīvēju sieru
8.sagriezu sēnes gareniski-izmantoju bekas svaigas,jo šampinjōnu nebija mājās
9.kad ir pagāja stunda no zivs ievietošanas ledusskapī,tad izņemu to no ledusskapja un noliku maliņā.
10.ieslēdzu cepamo krāsni,lai iesilts uz 200 grādiem
11.cepamajā traukā ielēju eļļu un izlīdzināju to
12.notīrīju zivs fieju no marinādes(sīpolu gabaliņiem) un kārtoju pannā vienu otram līdzās(kāds trāpijās arī otrajā kārtā)
13.apbēru ar sāli,citronpipariem un melnajiem pipariem  zivs gabaliņus
14.sagriezu tomātus ripiņās un pārliku pār zivs gabaliņiem
15.beciņas uzliku virs tomātiem
16.pusi no sagrieztajem zaļum uzbēru uz beciņām
17.visam pāri pārbēru sieru
18.liku cepties uz 30 minūtēm
Pasniedzot zivi pārbēru ar zaļumiem!

Orģinālrecepte- http://www.fotoreceptes.lv/tilapija.html .Paldies receptes autoram par šo recepti un papildus informāciju,kur katrs veicamais solis ir aprakstīts un fiksēts foto uzņēmumā.

Neliela atkāpe-pusi pannas pārbēru ar siera kārtu,bet otru pusi,ar sakultu olu,lai ar varu baudīt šo gardumu. Piedevās var pagatavot rīsus,ja ir velme. Domāju,ka svaigas baravikas ar labi iederētos,kāda diena tik jāpagaida līdz salasīšu tās!:)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru