trešdiena, 2011. gada 10. augusts

Marcipāna cepumi ar pildījumi

Tā,kā nesen veselība lika pārdomāt ko es ēdu,un ir izveidots aizliegto produktu saraksts.Šī cepumu recepte tika pamanīta īstajā laikā!

Marcipāna cepumiem  vajadzēs:
150 gr miltu
30 gr marcipāna(izmantoju pašgatavoto)
85 gr pūdercukura
1 olas dzeltenums
125 gr sviests, istabas temperatūrā(der arī margarīns)
mandeļu esence-pāris piles

Pildījumam-ievārījums(upeņu,jāņogu,aprikožu),nutella-ko sirds kāro!

1.Jāsajauc ir visas sastāvdaļas kopā(bez pildījuma) ,ar blenderi vai mikseri! Pati izmantoju mikseri,tik nomainīju slotiņas,jo ir mazais blenderis,kas tik fiksi visu nesajauca.
2.Sajaucot visas sastāvdaļas izveidojas tik tiešām,kas  līdzīgs smilšu mīklai. Tad sanākusī masa ir jāizņem ārā vel nedauz jāsamīca. Izveidoju mīklas bumbu un ietinu pārtikas plēvē un lieku ledusskapī uz 30 minūtēm
3. Pēc 30 minūtēm var jau ieslēgt cepešķrāsni uz 180 C,lai iesilst. Kad tas izdarīts,tad pa mazam gabaliņam rullēju mīklu, tik plānu cik vēlos biezu(lai nav pa plānu un pa biezu ,ap3-4 mm)  un ar aplīšu mazo formu spiedu aplīšus ,ko pēc tam ko liku uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
4.Liek cepties kādas 10 min, kamēr zeltaini-diez gan ātri paliek brūni,ja ilgāk laiks paiet.
5. Atdzesē un pilda-vienu cepuma pusīti ar pildījumu,otru sauso pusīti  liek virsū.

Orģinālrecepte- http://chezmadam.blogspot.com/search/label/Cepumi


Neliela atkāpe- orģinālreceptē atradīsiet visu izklāstītu kā arī ar bildītēm papildinātu un paldies receptes īpašniecei par tik gardiem cepumiem.
Cepumi patiesi gardi ir otrajā dienā,jo tad viņi ir sasūkušies ar pildījumu.Liku tādus netik saldus ievārījumus,lai kontrasts ar cepuma mīklu,bet kāds saldais cepums ar trāpījās,kas bija ar šokolādes pildījumu.

Lai labi garšo!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru