svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Planās pankūkas

Biju mēģinājusi dažādas plānās pankūkas un iepatikās šīs,jo sanāk gardas-plānas un garšīgas!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

*1/2 l piena
*2 olas
*200 g miltu
*50 g sviesta (jāņem tiešām īsts, kvalitatīvs sviests, nevis margarīns vai augu tauku pasta)

Pagatavošana:

1.Blenderī liek olas, pienu un sviestu (aukstu, var ņemt taisni no ledusskapja), un sāk kult.
2.Pakāpeniski pievieno miltus un visu labi sakuļ.
3.Vislielāko pieejamo pannu labi uzkarsē un ar kausiņu lej virsū mīklu, to vienmērīgi izlīdzinot, kustinot pannu. Lai pankūkas sanāktu iespējami plānas, jācenšas liet iespējami nedaudz mīklas – tieši cik, atkarīgs no pannas izmēra, to jūs paši pēc pirmās pankūkas sapratīsiet un varēsiet piekoriģēt.
Pankūka izcepsies ļoti ātri, faktiski tiklīdz tā ir izlīdzināta, jāsāk jau skatīties, vai nevajag griezt otrādi.
No šāda mīklas daudzuma sanāk apmēram 10-12 pankūkas.
Ja ar to nepietiek, ļoti vienkārši ir palielināt mīklas apjomu par trešdaļu (+ 1 ola, 25 g sviesta, 250 ml piena, 100 g miltu) vai divām.

Orģinālrecepte: http://krista.lv/2010/09/planas-pankukas/ iesaku izmēģināt arī citas receptes.
Neliela atkāpe-tā,kā pienu nelietoju,tad to aizvietoju ar auzu pienu,un ir neliela atšķirība jūtama-cita garša nedaudz salīdzinot ar citiem pieniem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru