svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Šašliks

Nedaudz neierasta garša,bet garšoja un ir vērts atkārtot šo recepti.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
 * 550 g cūkgaļas kakla karbonādes, sagriezta 3 x 3 cm gabalos
 * 4 vidēji lielas upeņu lapas, smalki sakapātas
 * 140 g notīrītu, plānās šķēlēs sagrieztu sīpolu (apm. 2 vidēji sīpoli)
 * 140 ml citrona sulas
 * 1 tējk. ķimeņu
 * 1/2 tējk. jūras sāls
 *1/2 tējk. svaigi malti pipari
 *1 ēd.k. kaltēta bazilika

Pagatavošana:
1. Traukā vai plastikāta maisiņā liku gaļu un visas pārējās sastāvdaļas. Samaisīju, aiztaisīju trauku vai maisiņu ciet un liku marinēties vairākas stundas, bet vislabāk esot uz visu nakti.
2. Sakarsēju grilu.
Zemāk ir ieteikumi ko der ņemt vērā:
!Ja izmantosi koka irbulīšus, izmērcē tos 20 minūtes aukstā ūdenī, lai cepoties tie nesadegtu.
!Ja izmantosi metāla, tad liec uz tiem gaļu, saliekot gaļas gabalus cieši citu pie cita.
3. Liku grilēties uz oglēm un, ik palaikam apgrozīta tika, grilēju, līdz gaļa ir gatava.

Orģinālrecepte: http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/grils/recipe.php?id=35899 ja ir velme pēc kā maziet neierastāka,bet ļoti garšīgas gaļas marinādes-izmēģini.
Neliela atkāpe: maziet mazāk pievienoju citronu,un marinēju 3 h,tik un tā bija gardi. Ceru nākamoreiz tikt pie vairāk citrona un laika:)




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru